Beschikbaar op:
Donderdag
Locatie:
Schagen

Nienke de Jong

IndividueelDuolesProbeercursusKlarinet

Klarinetdocente Nienke de Jong

Voor klarinetles Schagen ben je bij Muziekschool Da Capo aan het juiste adres.
Da Capo is goed te bereiken vanuit oa Waarland en Petten.
De lessen worden gegeven door enthousiaste en inspirende klarinetiste Nienke de Jong.

studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sjef Douwes. In 2001 studeerde zij af met als specialisatie onderwijs.

Zij heeft masterclasses gevolgd bij de Franse klarinettist Paul Meyer en de Canadese klarinettist James Campbell; ook heeft zij les gehad van Ab Vos en basklarinet gestudeerd bij Tom Sieuwerts.

Als student speelde zij in het Noordhollands Jeugdorkest en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Zij remplaçeerde bij de Koninklijke Militaire Kapel tot de opheffing ervan in 2004. Als solist trad zij op met diverse amateur orkesten, waarbij zij het Klarinetconcert in f-klein van B.H. Crusell, het dubbelconcert van Max Bruch voor altviool en klarinet en het Clarinet concerto van Artie Shaw uitvoerde.

Nienke is klarinettiste bij het Noord-Hollands Blazersensemble, blazersensemble Nieuwe Maten en klarinetkwartet Focus en zij speelt ad hoc bij diverse ensembles en orkesten.

Naast klarinetles geven bij Da Capo heeft Nienke een lespraktijk aan huis in Heerhugowaard en geeft zij les bij muziekvereniging Zijpe, in Limmen bij Excelsior en Heiloo bij Caecilia.

www.nienkedejongklarinet.nl 

Deel dit op: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter