Beschikbaar op:
Vrijdag
Locatie:
Schagen

Wobbe Visser

Los PensionadosDa Capo on StageSlagwerk

Mijn naam is Wobbe Visser en ik ben geboren en getogen op Texel.

Op mijn 9e ben ik begonnen met drummen en dat veranderde mijn hele leven.
Na een aantal jaren les te hebben gehad op de muziekschool kwam ik in mij eerst bandje terecht. Ik was toen 12. Dat vond ik zo leuk dat ik uiteindelijk na mijn middelbare school naar het Conservatorium ben gegaan.
In 1996 studeerde ik af aan het Conservatorium in Groningen. Hier studeerde ik jazz, fusion, pop en andere stijlen zoals Braziliaanse muziek bijvoorbeeld. Een hoogtepunt tijdens mijn studie was dat ik mee mocht spelen als drummer bij een concert samen met de legendarische gitarist Scott Henderson en bassist Gary Willis. Na mijn afstuderen ben ik 3 maanden in New York gaan studeren. Daar heb ik les gehad van drummers als Bobby Sanabria (Afro-Cuban), Kim Plainfield (Fusion), Michael Lauren (Jazz), Duduka da Fonseca (Braziliaans/Samba) en Jim Chapin (Moeller techniek).

Daarna heb ik veel gewerkt als uitvoerend musicus in verschillende stijlen met verschillende bands en artiesten en daarnaast ook op diverse muziekscholen als slagwerk-docent.

Muziek maken vind ik geweldig en nóg leuker vind ik het om samen muziek te maken. Dat raad ik iedereen aan, of je nou jong of oud bent. Op elk niveau kun je (samen) muziek maken.

Deel dit op: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter