Kindercursussen bij Muziekschool Da Capo!

Da Capo is de muzikale term voor ‘vanaf het begin’ en dat vind je terug in ons lesaanbod! Voor kleuters start zaterdag 7 oktober om 9.30 uur de herfst editie van de cursus Muziek op Schoot. Ook op zaterdag 7 oktober om 10.30 uur kunnen kleuters beginnen met de herfstcursus Spelen met Muziek. Docente van beide cursussen is Djoeke Wisman van www.muziekmaaktblij.nl. Voor kinderen van 6, 7 en 8 jaar start op woensdag 18 oktober om 15.45 uur Algemene Muzikale Vorming in Cultuurhuis Markt 18. Docente is Marieke van der Kamp.

Muziek op Schoot lessen richten zich op kinderen van 0-4 jaar met een ouder/begeleider. Naast de muzikale ontwikkeling wordt de hele ontwikkeling van het kind gestimuleerd! De naam ‘Muziek op Schoot’ staat symbool voor de veilige band met mama/papa/oma/opa/of eenieder aan wie het kind gehecht is. Tijdens de lessen staat samen plezier maken op de eerste plaats! De kinderen worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld, maar mocht het aantal aanmeldingen maar één groep laten starten, dan komen de kinderen bij elkaar in één verticale groep. Een groep bestaat uit maximaal 10 kindjes en hun begeleider. De cursus bestaat uit 8 lessen.

De cursus Spelen met Muziek richt zich op jongens en meisjes van groep 1, 2 en 3. Juist op jonge leeftijd is er bij kinderen een grote gevoeligheid voor klanken, zingen en bewegen. De cursus haakt daar op in. ‘Doen’ is het motto! Stemgebruik: Aanbieden van liedmateriaal, voordoen, luisteren en nadoen. Ritmische ontwikkeling: Lopen op muziek, klappen en bespelen van ritme-instrumenten. Oriëntatie op muziek: Kennismaken met uiteenlopende vormen van muziek d.m.v. bandmateriaal en muziekinstrumenten. Dit alles natuurlijk spelenderwijs en het is het allerleukst als er zo ongeveer 15 kinderen meedoen! De cursus bestaat uit 8 lessen.

Algemene Muzikale Vorming omvat 30 lessen en is bestemd voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool. Kinderen leren door middel van spel/zang/beweging basisvaardigheden zoals ritme, melodie, tempo, dynamiek en vorm. De blokfluit is hier een hulpmiddel, net als kleine klokkenspellen en ritme-instrumenten. Ook leren ze noten lezen. Tevens maken ze kennis met de andere instrumenten waar ze na de cursus eventueel les in kunnen gaan volgen.

Voor bovenstaande cursussen geldt dat ze alleen door kunnen gaan bij voldoende deelnemers. De eerste les kan gelden als proefles, je betaalt dan alleen deze les.

Tarieven

Meer informatie: info@dacaposchagen.nl of 06-30232599

Aanmelden: inschrijfformulier