Online Groepslessen

Theorie Cursus

Er komt een vervolg op de succesvolle eerste cursus Online Theorieles. We zullen het notenschrift behandelen, maar ook de harmonieleer (akkoorden) en solfège (horen en zingen) zullen niet ontbreken. Ook wordt enige creatieve inzet verwacht, want we zullen alle theorie samenbrengen in een eigen compositie in je favoriete stijl. Het niveau hangt af van de deelnemers, maar je kunt nu kiezen voor beginners of gevorderden. Gevorderd ben je als je meer dan 5 jaar een instrument bespeelt, of al een theoretische achtergrond hebt. Er zal in de cursus alle ruimte zijn voor persoonlijke vragen.

Online Impro Cursus

Er kan al ietsje meer, maar muziekmaken met een groep ligt helaas nog buiten de mogelijkheden. Daarom is er nu ook een online improvisatie workshop. We behandelen jazzstandards om over te improviseren, en iedere deelnemer deelnemer kan even laten horen aan de groep hoe zij/hij het doet. We zullen gebruik maken van een digitale begeleiding.

Hoe werkt het?

De cursussen worden online via Zoom gegeven door Jan Doedens. Een apparaat (mobiel,  tablet, laptop of computer) met microfoon en camera is wel vereiste, het programma ‘Zoom’ is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, u krijgt hier instructies voor. Verder is wel praktisch om pen en papier en een muziekinstrument bij de hand te hebben.

Data

De cursussen zijn 8x wekelijks op dinsdag en starten op 18 mei bij voldoende deelname. Om 15.00u de theoriecursus voor beginners, om 16.00u de theoriecursus voor gevorderden en om 17.00u begint de Online Impro Cursus. Elke les duurt drie kwartier en de inschrijving sluit op 14 mei. Vlak voor de grote vakantie, op 6 juli, zijn de cursussen afgerond.

kosten
inschrijven