Beschikbaar op:
Dinsdag
Locatie:
Schagen

Yvonne Feenstra

Da Capo Crea ClubGroepsles

Ik zal mijzelf introduceren. Ik heet Yvonne Feenstra en voel me ondertussen Schagenees na 30 jaar wonen in Schagen.
Mijn werk met jonge kinderen begon in de hulpverlening. Ook werkte ik met kinderen in de peuterspeelzaal en kinderopvang in alle leeftijden tot 12 jaar.
Ik heb een aantal jaar op de Basisschool De Vogelweid Beeldende Vorming en kinderyoga gegeven met veel plezier aan kinderen van alle groepen die daar interesse in hadden. En zelf organiseerde ik een paar jaar creatieve cursussen voor kinderen en af en toe workshops voor volwassenen. Creatief aan de gang zijn is mijn tweede aard. En waarmee varieert, net waar mijn interesse ligt. Het kan zijn met gips, klei, cement, hout, papier, zand, verf, wilgentenen, stof etc. Die variatie bied ik ook graag aan kinderen aan, hen laten experimenteren met materialen.

Ik hou van de energie, onbevangenheid en nieuwsgierigheid van kinderen. Ik ben graag een katalysator voor hen. Waarmee ik doel op ideeën en diverse materalen aanreiken waar ze hun eigen fantasie en creativiteit nog voldoende in kwijt kunnen om een eigen kunstwerk maken. Hen laten ontdekken wat ze zelf kunnen, wat verrassend en leerzaam voor hen kan zijn. Het geeft ze ook meer zelfvertrouwen.
Zo heb ik verrassende kunstwerken gezien van kinderen die geen idee hadden welke mogelijkheden en talenten ze in huis hadden. We maakten beeldjes van klei, tekenden dieren met houtskool, goten zelf kaarsen, maakten jongleerballen, schilderijen of een eigen knuffel etc.