Da Capo pakt uit na de Herfstvakantie

In de week na de herfstvakantie starten er verschillende groepen in de nieuwe ruimte van Da Capo onder de bibliotheek. Voor jong tot oud zijn er leuke cursussen om in groepsverband muziek te maken.

We kunnen eindelijk weer starten met Tutti da Capo en Da Capo on Stage. Tutti da Capo is voor alle jonge leerlingen van Da Capo, of daarbuiten, die graag samen willen spelen. De leerlingen krijgen partijen op het niveau dat ze aan kunnen. Zo ook bij Da Capo on Stage, al gaat het daar meer om de middelbare scholier die lekker wil rocken of andere stijlen in de traditionele band vorm. Jan Kuhne gaat aan de slag met muzikanten die wel kunnen lezen maar moeite hebben met het ritme in een cursus Ritme Horen, Voelen en Lezen. Astrid Gorter wil graag volwassenen inspireren om toch weer terug te gaan naar de blokfluit in Back to Blokfluit. En het Da Capo Christmas Choir zingt meerstemmig moderne kerstliederen o.l.v. Jan Doedens. Ook is er nog ruimte voor enkele kinderen bij AMV.

AMV en Spelen met Muziek

Op dinsdag 5 oktober starten er 2 cursussen voor de jonge muzikant. Om 14:30 is er voor de 4 tot 6 jarigen de cursus ‘Spelen met Muziek’, in 8 lessen wordt er op de dinsdagen buiten de schoolvakanties leuk gespeeld en kennis gemaakt met instrumenten. Voor de 6 tot 8 jarigen start om 15:45 de AMV cursus. Deze cursus is 30 lessen en vormt de muzikale basis en is een goede voorbereiding op de reguliere muzieklessen. Beide cursussen worden in de nieuwe ruime groepsruimte van Da Capo gegeven door Natasja van Steen.

Da Capo Christmas Choir

Op 8 oktober start het Da Capo Christmas Choir. Onder leiding van pianist Jan Doedens worden drie- of vierstemmige moderne kerstklassiekers ingestudeerd in 10 repetities op de vrijdagavond van 20.00u tot 20.30u in de nieuwe ruimte van Da Capo in Markt 18 in Schagen. Nummers als Winter Wonderland, Last Christmas, Dreaming of a White Christmas. Niveau zal afhankelijk zijn van de groep, zowel mannen als vrouwen zijn welkom en er is ook ruimte voor solisten. Als het goed gaat kunnen we misschien een paar optredens doen rond de kerst. Het Da Capo Christmas Choir gaat alleen door bij voldoende deelname, de inschrijving sluit op 4 oktober en de kosten zijn € 99,- .

Da Capo TV

Vandaag, 5 september 2021 om 13.oou is er weer een aflevering van Da Capo TV!

Docenten en leerlingen worden tijdens onze Open Dag geïnterviewd of zullen wat spelen. Je kunt ook vragen stellen via mail of facebook, deze zullen live in de uitzending worden beantwoord.

Link: https://www.facebook.com/muziekschooldacapo/live_videos/

Caleidoscoop

De Da Capo Docentenband verleent zijn medewerking aan de opening van het nieuwe seizoen in het Scagon Theater. Een goed begin is het halve werk!

Open Dag

Op 5 september houdt muziekschool Da Capo open dag! U bent tussen 12.00u en 16.00u van harte welkom om langs te komen. Er zijn diverse docenten die uw vragen kunnen beantwoorden, en natuurlijk wordt er ook gemusiceerd! Binnenkort volgt hier een schema welke docenten wanneer aanwezig zullen zijn.

Da Capo TV

Woensdag is het weer tijd voor Da Capo TV! Een aantal leerlingen zal voor u gaan spelen en u kunt dat rustig thuis op de bank live volgen via Da Capo TV

 

Da Capo heeft iets te vieren!

Heel blij zijn de docenten en leerlingen van muziekschool Da Capo dat er weer les mag worden gegeven op locaties! Er mag zelfs groepsles worden gegeven tot 17 jaar. Dat willen we vieren!

Da Capo viert dit door de laatste vier weken voor de zomervakantie diverse leuke cursussen en andere activiteiten aan te bieden voor slechts 4,- per keer! Zo is er ‘Da Capo on Stage’, Samenspelen in bandformatie. ‘Tutti Da Capo’ is speciaal voor kinderen, superleuk samenspelen en mooie muziek maken. Jongeren kunnen terecht in het ‘Da Capo Popkoor’. De cursus ‘Componeren voor Beginners’ wordt voor de zekerheid nog online gegeven tenzij ook dat weer ‘live’ kan. Ook is er voor volwassenen ‘Back to Blokfluit’ en er is voor alle leeftijden een ‘Basiscursus Ukelele’. De spannendste cursus is voor de kinderen en heet ‘Muziekverrassing’!

Alle cursussen zijn kortlopend, op instapniveau en duren maximaal vier weken. Vier weken bomvol muziekplezier, dat wel! Meer informatie.

Deze cursussen zijn tussen 14 juni en het begin van de zomervakantie op 12 juli op diverse dagen en locaties. Je kunt je hier tot 14 juni inschrijven, maar dat kan ook per mail (info@dacaposchagen.nl) of telefoon (06 30232599).

Online Groepslessen

Theorie Cursus

Er komt een vervolg op de succesvolle eerste cursus Online Theorieles. We zullen het notenschrift behandelen, maar ook de harmonieleer (akkoorden) en solfège (horen en zingen) zullen niet ontbreken. Ook wordt enige creatieve inzet verwacht, want we zullen alle theorie samenbrengen in een eigen compositie in je favoriete stijl. Het niveau hangt af van de deelnemers, maar je kunt nu kiezen voor beginners of gevorderden. Gevorderd ben je als je meer dan 5 jaar een instrument bespeelt, of al een theoretische achtergrond hebt. Er zal in de cursus alle ruimte zijn voor persoonlijke vragen.

Online Impro Cursus

Er kan al ietsje meer, maar muziekmaken met een groep ligt helaas nog buiten de mogelijkheden. Daarom is er nu ook een online improvisatie workshop. We behandelen jazzstandards om over te improviseren, en iedere deelnemer deelnemer kan even laten horen aan de groep hoe zij/hij het doet. We zullen gebruik maken van een digitale begeleiding.

Hoe werkt het?

De cursussen worden online via Zoom gegeven door Jan Doedens. Een apparaat (mobiel,  tablet, laptop of computer) met microfoon en camera is wel vereiste, het programma ‘Zoom’ is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, u krijgt hier instructies voor. Verder is wel praktisch om pen en papier en een muziekinstrument bij de hand te hebben.

Data

De cursussen zijn 8x wekelijks op dinsdag en starten op 18 mei bij voldoende deelname. Om 15.00u de theoriecursus voor beginners, om 16.00u de theoriecursus voor gevorderden en om 17.00u begint de Online Impro Cursus. Elke les duurt drie kwartier en de inschrijving sluit op 14 mei. Vlak voor de grote vakantie, op 6 juli, zijn de cursussen afgerond.

kosten
inschrijven

Nog niet open

De besluiten van het kabinet omtrent de indamming van het Coronavirus zijn steeds moeilijker te begrijpen. Maar helaas kunnen wij nog geen lessen op locatie geven, hopelijk komt er na 15 maart meer ruimte. Tot minimaal dan zullen de online lessen voort duren, of worden de lessen uitgesteld. Het wordt steeds moeilijker om de uitgestelde lessen dit seizoen te kunnen inhalen, niet ingehaalde lessen worden meegenomen naar volgend seizoen.

Ca Capo blijft gesloten tot de voorjaarsvakantie

Naar aanleiding van de afgelopen persconferentie omtrent Corona heeft Da Capo besloten om de deuren nog gesloten te houden. De basisscholen gaan weliswaar weer open, maar onze leerlingen komen van verschillende scholen en dan is het advies om, net als bij de naschoolse opvang, nog niet open te gaan. Hopelijk kan er na de voorjaarsvakantie meer.

Online Theorie Les

Dinsdag 9 februari om 16.00u start er bij voldoende deelname een nieuwe online theorie cursus. Zowel kinderen als volwassen zijn welkom bij deze cursus, en we beginnen bij het begin. We zullen het notenschrift behandelen, maar ook de harmonieleer (akkoorden) en solfège (horen en zingen) zullen niet ontbreken. Ook wordt enige creatieve inzet verwacht, want we zullen alle theorie samenbrengen in een eigen compositie in je favoriete stijl. Klassiek, Jazz, Pop, het maakt niet uit. Het niveau hangt af van de deelnemers, en er zal alle ruimte zijn voor persoonlijke vragen. De cursus wordt online via Zoom gegeven door Jan Doedens. Een apparaat (mobiel,  tablet, laptop of computer) met microfoon en camera is wel vereiste, het programma ‘Zoom’ is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, u krijgt hier instructies voor. Verder is wel praktisch om pen en papier en een muziekinstrument bij de hand te hebben. De cursus is 8x wekelijks op dinsdag om 16.00u, met uitzondering van de voorjaarsvakantie (23 februari). Elke les duurt een uur. De inschrijving sluit op 6 februari.

kosten
inschrijven

Kerst bij Da Capo

Heel jammer dat het voorspelen met kerst niet door kon gaan, maar gelukkig kunnen we via sociale media filmpjes laten zien. Het is erg leuk om te zien hoe de leerlingen hun geoefende stukken tonen op Facebook Pagina.

Da Capo gaat dicht

Zoals bijna alles sluit ook Da Capo haar deuren tot 19 januari. Lessen worden online gegeven of verplaatst. De docent neemt contact op om dit af te spreken. Da Capo wenst u een gezonde kerst en een voorspoedig nieuwjaar.

Programma Kerst gaat anders

Helaas gaat door de extra coronamaatregelen Da Capo TV deze week niet door. We willen de leerlingen die zouden gaan spelen vragen of ze zelf een opname kunnen maken en deze of opsturen, of zelf posten, maakt niet uit op welk platform, en ons een link sturen. Het zou mooi zijn als aan het begin van de opname de leerling zijn/haar naam noemt en de titel van het stuk wat zij/hij gaat spelen.

Er zijn heel wat leerlingen en ook een paar docenten die graag iets ten gehore willen brengen deze week. U kunt het programma zien op de Voorspeel Pagina. Da Capo TV is te vinden op Da Capo Facebook. Ook als u geen facebook heeft schijnt u de uitzending te kunnen bekijken. We hopen op veel reacties, die zullen we in de uitzending laten horen! In tegenstelling tot eerdere berichten begint maandagavond Da Capo TV om 20.00u.

Kerstconcert

Normaal gesproken is er de laatste lesweek voor de kerst altijd een voorspeel avond bij Da Capo. Maar nu is alles anders, we kunnen vanwege Corona geen publiek uitnodigen. Wel kunnen we leerlingen live laten spelen. We kunnen dit streamen via Facebook, dit noemen we ‘Da Capo TV’. Het leuke van ‘Da Capo TV’ is dat u direct kunt reageren, dus in plaats van applaus een leuke opmerking kunt maken die dan weer wordt verteld aan de leerling.

We hebben leerlingen die op zang, blokfluit, viool, gitaar, dwarsfluit, piano, trompet en harp kerstliederen, maar zeker ook ander repertoire ten gehore gaan brengen. De een speelt solo, de ander in een groepje of met z’n tweeën.

We doen 4 korte live uitzendingen op ‘Da Capo TV’:

  • maandag 14 december om 19.00u vanuit Markt18
  • dinsdag 15 december om 16.00u vanuit Markt18
  • woensdag 16 december om 19.00u vanuit Dorpshuis Warmenhuizen
  • vrijdag 18 december om 19.00u vanuit Markt18

Op de website van Da Capo (www.dacaposchagen.nl) kunt u vanaf maandagochtend 14 december zien hoe dat technisch in z’n werk gaat, en kunt u het programma zien dat gespeeld gaat worden.

We hopen dat u de leerlingen die voor u gaan spelen een groot virtueel applaus kunt geven!

AMV in warmenhuizen, Waarland en Tuitjenhorn

Woensdag 13.00u in het Dorpshuis te Waarland

Vrijdag om 14.30u en om 15.15u in de Hoge Akker te Tuitjenhorn

Vrijdag om 13.30u in de Hoge Ven te Warmenhuizen ( bij voldoende deelname)

 

Werkzaamheden Website

Onze web-beheerder ‘Studio Soes’ voert werkzaamheden uit waardoor het tijdelijk niet mogelijk is om in te schrijven. We hopen dat de werkzaamheden spoedig zijn uitgevoerd.

Da Capo on Stage

Er start weer een cursus ‘Da Capo on Stage’! Op maandag 5 oktober om 19.00u en om 20.00u zal Ron Tromp deze cursus leiden. Het zijn 8 maandagen samenspelen, jammen, grooven, of liedjes naspelen. Of wat dacht je van eigen songs? Het kan allemaal bij Ron.

De sessies duren drie kwartier, maar omdat we deze lijn weer opnieuw moeten opstarten kan het uitlopen tot een uur. Er start een groep om 19.00u (beginners) en een om 20.00u. Bij weinig deelnemers wordt dit samengevoegd. Alle instrumenten zijn welkom zoals de traditionele bandbezetting bas, drums, toetsen en gitaar, maar ook bijvoorbeeld zang, viool of blaasinstrument zijn van harte welkom en backline is aanwezig. Er wordt vooral gebruik gemaakt van het muzikale gehoor, maar ook arrangementen in notenschrift kunnen worden gemaakt, en het is voor alle leeftijden. Leerlingen van Da Capo krijgen 5% korting.

De inschrijving sluit op 28 september. U kunt hier inschrijven.

Open Dag Rooster

Op de open dag geven de docenten informatie over de lessen, het protocol en de instrumenten. Als je coronaproof een proefles wilt volgen, of een probeercursus, dan kan je het beste een afspraak maken met een docent na de open dag door je in te schrijven.

Hieronder het rooster van de docenten op de open dag op 6 september. Klik op het blok voor meer informatie van de docent. Klik hier om in te schrijven om op een bepaald moment bij een bepaalde docent langs te gaan.

Open Dag

De Uitmarkt kan helaas niet doorgaan, maar een open dag moet wel coronaproof kunnen! Op 6 september tussen 11.00u en 14.00u bent u welkom bij Markt18 waar een aantal docenten klaar staat om alle vragen te beantwoorden of om wat moois ten gehore te brengen. Ook zitten er een aantal docenten klaar om dit thuis online te doen. Via de link op de website kan je meegenieten van de docent en ook daar is ruimte voor vragen. Meer info

Kom alleen naar Markt18 als je klachtenvrij bent. Bij de ingang zal een docent staan om het aantal mensen te regulieren. U kunt ook al een tijd reserveren als u dat wilt. Ook voor de online variant kunt u al intekenen, ook al is de capaciteit in principe oneindig. Op de website van Da Capo (www.dacaposchagen.nl) staat de link voor een bepaalde kamer op een bepaalde tijd.

 

Van de Voorzitter

We hebben een mooi lesjaar achter de rug met een heel bijzonder einde door de coronacrisis. Hierdoor zagen we enorm veel creativiteit bij onze docenten om de lessen online te laten plaatsvinden. Veel leerlingen konden zo blijven genieten van het plezier van muziek maken.

Ook volgend lesjaar gaan we weer veel plezier beleven aan muziek. Wij zijn druk bezig met allerlei plannen om er een inspirerend jaar van te maken. De tarieven voor het lesjaar 2020-2021 zijn inmiddels ook bekend. Vanwege hogere kosten, lagere subsidie en het belang van een gezonde muziekschool zullen de prijzen omhoog gaan. Hier vindt u de tarieven zoals deze gelden voor het nieuwe lesjaar. Met deze tarieven zijn wij nog steeds één van de goedkoopste in de Noordkop!

Corona Nieuws 4

Gelukkig worden de maatregelen weer wat versoepeld. De online lessen zijn over algemeen erg goed ontvangen, hulde voor de flexibiliteit van de docenten! Maar nu wordt zo langzaamaan tijd om de gewone lessen weer op te starten. Voor ieder instrument en docent zal verschillend zijn hoe en wanneer.

Als er weer fysiek wordt lesgegeven houden we ons aan het protocol om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Corona Nieuws 3

Zojuist is bekend geworden dat de scholen gaan sluiten. Da Capo volgt deze lijn, muziek lessen op locatie zullen tot tenminste 6 april niet doorgaan.

Het kan zijn dat je ineens veel tijd over hebt, een goede reden om je instrument te pakken en eens flink te gaan studeren. Je kunt contact opnemen met je docent als je instructie nodig hebt. Het beste kan dit op je gebruikelijke lestijd.

Corona Nieuws 2

De Hoge Akker in Tuitjenhorn weert alle mensen die geen leerkracht of leerling zijn op deze school. Hierdoor kunnen de muzieklessen daar niet plaatsvinden. Er wordt persoonlijk contact opgenomen met de leerlingen van Da Capo die dit betreft.

Corona Nieuws 1

Zolang de scholen open blijven zullen we ook privé- en duo muzieklessen blijven geven bij Da Capo.

Als de leerling of docent verkouden is of klachten hebben aan luchtwegen dan raden we sterk aan om thuis te blijven. Geef dit dan wel door aan de docent!

 

E-mail

Door een probleem met de e-mailserver van Da Capo kwamen sommige mails wel aan maar andere niet. Het lijkt erop dat dit probleem nu verholpen is. Zou u als u de afgelopen tijd mails heeft gestuurd die niet zijn beantwoord deze nog eens willen sturen?

 

 

Muziekplezier van 0-4

Er start in maart weer een nieuwe cursus Muziekplezier van 0-4 voor ouder en kind!

Beethoven week

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Speciaal voor deze gebeurtenis heeft Muziekschool Da Capo een Beethovenweek georganiseerd.

De week start op maandag 10 februari. Gedurende deze week treden de leerlingen van de muziekschool op in de bibliotheek in Markt 18. Het is leuk voor hen als u komt kijken. Daarnaast heeft Boekhandel Plukker een speciale plek ingeruimd voor de muziek van Beethoven en boeken over of geïnspireerd op hem.

De Beethovenweek wordt afgesloten met een voorstelling van Floris Kortie en Vera Kooper in het Scagon theater. Voorafgaand aan deze voorstelling “Het jaar 250 na Beethoven” verwelkomen leerlingen van de muziekschool u in de foyer van het theater met hun sprankelende muziek.