Open Huis 2 maart

Op zaterdag 2 maart staan alle deuren van Markt18 open voor bezoekers. Bij Da Capo worden vanaf 13.00u in alle studio’s voorlichting gegeven over alle instrumenten en samenspelgroepen. Ook zijn er optredens in Studio 8 en aan het eind, om 16.00u, kan je de docenten bewonderen in het Scagon Theater. Komen allen!

Instrument Introductie

Wil je kind graag op muziek, maar je weet niet welk instrument? Schrijf je dan in voor de Instrument Introductie cursus. Je maakt kennis met 10 instrumenten waar les op wordt gegeven bij Da Capo. Meer informatie

Kerstconcert

Op maandag 18 december is het jaarlijkse kerstconcert. Diverse leerlingen spelen liedjes die ze de laatste tijd hebben geleerd. En dat zijn niet alleen maar kerstliedjes! We rekenen een kleine entreeprijs om de zaalhuur te kunnen bekostigen. Het programma staat bij Voorspelen, hier kunt u ook tickets kopen.

Uitmarkt en Open Dag

Op zondag 3 september is de Uitmarkt in Schagen. Deze start om 12.00u en duurt tot vroeg in de avond. Ook om 12.00u start de Open Dag bij Da Capo. De open dag duurt tot 15.00u. U kunt gewoon binnenlopen en kennismaken met onze docenten. Zij geven antwoord op al uw vragen, en kunnen natuurlijk uw favoriete instrument laten horen.

Hieronder het programma van de open dag (klik op de naam voor info):

Muziekschool Da Capo laat ook van zich horen op de Uitmarkt. Hier een overzicht van aan Da Capo gelieerde optredens:

12.05 westgevel: Wisdom of the Crowd (Da Capo on Stage project)

13.20 Scagon: Docentenconcert (met Bas Bruinsma)

13.20 en 15.25 Grote Kerk: Halina Riteco (harpleerling)

15.00 Westgevel: Dusha (Jan Smit en Tom Donker  met Ukrainse zangeres Ruslana Melnyk)

16.15 Scagon: Leerlingen Da Capo (met Rocking Angels)

17.30 Westgevel: Schoorlse Bigband (olv Jan Doedens)

Programma Uitmarkt

Da Capo ‘Gratis’ al Coda

We hebben nog een aantal dagen over voordat de zomervakantie begint. Daarin organiseren we graag allerlei leuke activiteiten. Allemaal gratis! Het enige wat we van je vragen is je op te geven voor een activiteit, dan komt er niemand voor niks.

zondag 2 juli 12.00 – 12.45 Muziektuin
Voorspelen door leerlingen

woensdag 5 juli 19.00 Markt 18
Band Zonder Stekkers

vrijdag 7 en 14 juli 13.30 Markt 18
Los Pensionados

vrijdag 7 en 14 juli 15.00 Markt 18
Da Capo on Stage

vrijdag 7 en 14 juli 15.00 Markt 18
Open Sessie

vrijdag 7 juli 20.00 Markt 18
Voorspelen Volwassenen

vrijdag 7 juli 15.45 Markt 18
Blokfluit Challenge

zondag 9 juli 11.00 Warmenhuizen
Voorspelen door leerlingen

maandag 10 juli 15.30 Markt 18
Saxofoon Challenge

woensdag 12 en 19 juli 15.00 Markt 18
Bass & Drum

vrijdag 14 juli 16.30 Markt 18
Muziek Quiz

zaterdag 15 juli 14.00 Waarland
Voorspelen door leerlingen

Drie concerten!

Zie het programma hieronder. Tijden en volgorde onder voorbehoud.
Kaartjes zijn te verkrijgen bij het Scagon Theater

Markt 18 10-daagse

Het  hoofdkwartier van Da Capo, Markt18, bestaat 10 jaar! Vanwege dit heugelijke feit hebben de 4 hoofdgebruikers een heuse 10-daagse georganiseerd!

Voorspeelweek in de Bieb

In de week van 20 t/m 24 februari kunnen leerlingen van Da Capo voorspelen in de bibliotheek. Meest om 15.30u, behalve woensdag en donderdag. Want woensdag komt om 15.00u de burgemeester! En op donderdag zijn de voorspelende leerlingen laat uit school.

Zie het programma hieronder. Tijden en volgorde onder voorbehoud.

Nieuwsbrief 10 is uit!

Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan komt deze gratis en voor niets vanzelf in uw mailbox. De nieuwsbrief verschijnt 5 a 10 keer per jaar. Zie onderaan de deze pagina bij ‘Blijf op de hoogte’.

Nieuwsbrief 10

AMV

Op woensdag 26 oktober begint er weer een AMV cursus. Marieke van de Kamp zal deze geven. Er zijn nog plaatsen over! Meer Informatie

Voorspelen

Voorspelen Leerlingen

Op 19 en 26 juni kunnen leerlingen van Da Capo voorspelen. Alle niveaus komen langs, een presentatie van waar we mee bezig zijn. Op 19 juni om 14.00u in het Scagon de Luxe theater en op 26 juni in de muziektuin. Om de kosten van de huur van het theater te dekken vragen we een kleine bijdrage. Bestel snel tickets, want vol = vol!

Zondag 19 juni 14.00u

Theater Scagon de Luxe (bar opent om 13.15u.)

Entree: € 2,- / € 0,50

Tickets Voorspelen Leerlingen

 

 

Docenten Concert

Op het docentenconcert van Da Capo zullen diverse docenten acte de présence geven. Een gemêleerd programma van veel stijlperiodes. Van klassiek tot jazz- en popmuziek. Sommige docenten zullen een solo spelen op het instrument waarop zij bij Da Capo les geven. En dus waarmee zij zijn afgestudeerd op het conservatorium.

Zondag 19 juni  17.00u

Theater Scagon de Luxe

Entree: € 10,- / € 7,50

Tickets Docenten Concert

Piano Examens

Een leerling van Marieke van der Kamp heeft met goed gevolg het Epta piano examen D1 gedaan. De jury vond dat hij heel muzikaal heeft gespeeld. Gefeliciteerd Oscar!

Lente bij Da Capo

Da Capo organiseert weer van alles! Cursussen komen als crocussen uit de grond. Samenspel voor jong en oud. Bas, drums, toetsen en gitaar vormen de traditionele bandbezetting, maar elk instrument is welkom. Voor jong is er ‘Da Capo on Stage’, samen jammen op muziek van nu. Voor oud de ‘Golden Oldies’, hits naspelen van vroeger. Ook is er een cursus ‘Ritme Voelen en Lezen’ om het noten lezen weer wat op te frissen. Als u nog eens blokfluit wilt spelen kan dat bij ‘Back to Blokfluit’. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon individueel les nemen op diverse instrumenten. Op de probeercursus van 6 keer voor blaasinstrumenten en harp krijgt u bij Da Capo 50% korting! Voor deelname en details is er de website: dacaposchagen.nl.

Versoepelingen

De omicronvariant is minder ziekmakend waardoor muzieklessen weer kunnen, ook in groepen! Goed nieuws voor ons. De regels 1,5 meter afstand houden, het dragen van een mondkapje in het gebouw en de routing blijven nog wel van kracht. En natuurlijk handen wassen en thuis blijven bij klachten. Neem contact op met de docent als er onduidelijk bestaat over de les.

Da Capo TV

Helaas kan het kerstconcert van maandag 20 december niet doorgaan vanwege de maatregelen. In plaats daarvan heeft ‘Da Capo TV’ een live uitzending. Deze keer op YouTube. De uitzending is op maandag 20 december om 16.00u. Hieronder de link om op maandag 16.00u te gebruiken.

Golden Oldies en Herkansing

Voor een aantal cursussen was de afgelopen maand de drempel voor het aantal deelnemers net niet gehaald. Daarom proberen we het nog een keer met een aantal cursussen. Zowel Tutti da Capo als Da Capo on Stage en Back to Blokfluit en Da Capo Christmas Choir gaan voor de herkansing. Ook is er nog ruimte voor enkele kinderen bij AMV. Helemaal nieuw is de cursus Golden Oldies waar plek is voor de op latere leeftijd aan popmuziek verslingerd geraakte muzikant. Dit kan in combinatie met lessen op het instrument, maar dat hoeft niet.

Da Capo pakt uit na de Herfstvakantie

In de week na de herfstvakantie starten er verschillende groepen in de nieuwe ruimte van Da Capo onder de bibliotheek. Voor jong tot oud zijn er leuke cursussen om in groepsverband muziek te maken.

We kunnen eindelijk weer starten met Tutti da Capo en Da Capo on Stage. Tutti da Capo is voor alle jonge leerlingen van Da Capo, of daarbuiten, die graag samen willen spelen. De leerlingen krijgen partijen op het niveau dat ze aan kunnen. Zo ook bij Da Capo on Stage, al gaat het daar meer om de middelbare scholier die lekker wil rocken of andere stijlen in de traditionele band vorm. Jan Kuhne gaat aan de slag met muzikanten die wel kunnen lezen maar moeite hebben met het ritme in een cursus Ritme Horen, Voelen en Lezen. Astrid Gorter wil graag volwassenen inspireren om toch weer terug te gaan naar de blokfluit in Back to Blokfluit. En het Da Capo Christmas Choir zingt meerstemmig moderne kerstliederen o.l.v. Jan Doedens. Ook is er nog ruimte voor enkele kinderen bij AMV.

AMV en Spelen met Muziek

Op dinsdag 5 oktober starten er 2 cursussen voor de jonge muzikant. Om 14:30 is er voor de 4 tot 6 jarigen de cursus ‘Spelen met Muziek’, in 8 lessen wordt er op de dinsdagen buiten de schoolvakanties leuk gespeeld en kennis gemaakt met instrumenten. Voor de 6 tot 8 jarigen start om 15:45 de AMV cursus. Deze cursus is 30 lessen en vormt de muzikale basis en is een goede voorbereiding op de reguliere muzieklessen. Beide cursussen worden in de nieuwe ruime groepsruimte van Da Capo gegeven door Natasja van Steen.

Da Capo Christmas Choir

Op 8 oktober start het Da Capo Christmas Choir. Onder leiding van pianist Jan Doedens worden drie- of vierstemmige moderne kerstklassiekers ingestudeerd in 10 repetities op de vrijdagavond van 20.00u tot 20.30u in de nieuwe ruimte van Da Capo in Markt 18 in Schagen. Nummers als Winter Wonderland, Last Christmas, Dreaming of a White Christmas. Niveau zal afhankelijk zijn van de groep, zowel mannen als vrouwen zijn welkom en er is ook ruimte voor solisten. Als het goed gaat kunnen we misschien een paar optredens doen rond de kerst. Het Da Capo Christmas Choir gaat alleen door bij voldoende deelname, de inschrijving sluit op 4 oktober en de kosten zijn € 99,- .

Da Capo TV

Vandaag, 5 september 2021 om 13.oou is er weer een aflevering van Da Capo TV!

Docenten en leerlingen worden tijdens onze Open Dag geïnterviewd of zullen wat spelen. Je kunt ook vragen stellen via mail of facebook, deze zullen live in de uitzending worden beantwoord.

Link: https://www.facebook.com/muziekschooldacapo/live_videos/

Caleidoscoop

De Da Capo Docentenband verleent zijn medewerking aan de opening van het nieuwe seizoen in het Scagon Theater. Een goed begin is het halve werk!

Open Dag

Op 5 september houdt muziekschool Da Capo open dag! U bent tussen 12.00u en 16.00u van harte welkom om langs te komen. Er zijn diverse docenten die uw vragen kunnen beantwoorden, en natuurlijk wordt er ook gemusiceerd! Binnenkort volgt hier een schema welke docenten wanneer aanwezig zullen zijn.

Da Capo TV

Woensdag is het weer tijd voor Da Capo TV! Een aantal leerlingen zal voor u gaan spelen en u kunt dat rustig thuis op de bank live volgen via Da Capo TV

 

Da Capo heeft iets te vieren!

Heel blij zijn de docenten en leerlingen van muziekschool Da Capo dat er weer les mag worden gegeven op locaties! Er mag zelfs groepsles worden gegeven tot 17 jaar. Dat willen we vieren!

Da Capo viert dit door de laatste vier weken voor de zomervakantie diverse leuke cursussen en andere activiteiten aan te bieden voor slechts 4,- per keer! Zo is er ‘Da Capo on Stage’, Samenspelen in bandformatie. ‘Tutti Da Capo’ is speciaal voor kinderen, superleuk samenspelen en mooie muziek maken. Jongeren kunnen terecht in het ‘Da Capo Popkoor’. De cursus ‘Componeren voor Beginners’ wordt voor de zekerheid nog online gegeven tenzij ook dat weer ‘live’ kan. Ook is er voor volwassenen ‘Back to Blokfluit’ en er is voor alle leeftijden een ‘Basiscursus Ukelele’. De spannendste cursus is voor de kinderen en heet ‘Muziekverrassing’!

Alle cursussen zijn kortlopend, op instapniveau en duren maximaal vier weken. Vier weken bomvol muziekplezier, dat wel! Meer informatie.

Deze cursussen zijn tussen 14 juni en het begin van de zomervakantie op 12 juli op diverse dagen en locaties. Je kunt je hier tot 14 juni inschrijven, maar dat kan ook per mail (info@dacaposchagen.nl) of telefoon (06 30232599).

Online Groepslessen

Theorie Cursus

Er komt een vervolg op de succesvolle eerste cursus Online Theorieles. We zullen het notenschrift behandelen, maar ook de harmonieleer (akkoorden) en solfège (horen en zingen) zullen niet ontbreken. Ook wordt enige creatieve inzet verwacht, want we zullen alle theorie samenbrengen in een eigen compositie in je favoriete stijl. Het niveau hangt af van de deelnemers, maar je kunt nu kiezen voor beginners of gevorderden. Gevorderd ben je als je meer dan 5 jaar een instrument bespeelt, of al een theoretische achtergrond hebt. Er zal in de cursus alle ruimte zijn voor persoonlijke vragen.

Online Impro Cursus

Er kan al ietsje meer, maar muziekmaken met een groep ligt helaas nog buiten de mogelijkheden. Daarom is er nu ook een online improvisatie workshop. We behandelen jazzstandards om over te improviseren, en iedere deelnemer deelnemer kan even laten horen aan de groep hoe zij/hij het doet. We zullen gebruik maken van een digitale begeleiding.

Hoe werkt het?

De cursussen worden online via Zoom gegeven door Jan Doedens. Een apparaat (mobiel,  tablet, laptop of computer) met microfoon en camera is wel vereiste, het programma ‘Zoom’ is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, u krijgt hier instructies voor. Verder is wel praktisch om pen en papier en een muziekinstrument bij de hand te hebben.

Data

De cursussen zijn 8x wekelijks op dinsdag en starten op 18 mei bij voldoende deelname. Om 15.00u de theoriecursus voor beginners, om 16.00u de theoriecursus voor gevorderden en om 17.00u begint de Online Impro Cursus. Elke les duurt drie kwartier en de inschrijving sluit op 14 mei. Vlak voor de grote vakantie, op 6 juli, zijn de cursussen afgerond.

kosten
inschrijven

Nog niet open

De besluiten van het kabinet omtrent de indamming van het Coronavirus zijn steeds moeilijker te begrijpen. Maar helaas kunnen wij nog geen lessen op locatie geven, hopelijk komt er na 15 maart meer ruimte. Tot minimaal dan zullen de online lessen voort duren, of worden de lessen uitgesteld. Het wordt steeds moeilijker om de uitgestelde lessen dit seizoen te kunnen inhalen, niet ingehaalde lessen worden meegenomen naar volgend seizoen.

Ca Capo blijft gesloten tot de voorjaarsvakantie

Naar aanleiding van de afgelopen persconferentie omtrent Corona heeft Da Capo besloten om de deuren nog gesloten te houden. De basisscholen gaan weliswaar weer open, maar onze leerlingen komen van verschillende scholen en dan is het advies om, net als bij de naschoolse opvang, nog niet open te gaan. Hopelijk kan er na de voorjaarsvakantie meer.

Online Theorie Les

Dinsdag 9 februari om 16.00u start er bij voldoende deelname een nieuwe online theorie cursus. Zowel kinderen als volwassen zijn welkom bij deze cursus, en we beginnen bij het begin. We zullen het notenschrift behandelen, maar ook de harmonieleer (akkoorden) en solfège (horen en zingen) zullen niet ontbreken. Ook wordt enige creatieve inzet verwacht, want we zullen alle theorie samenbrengen in een eigen compositie in je favoriete stijl. Klassiek, Jazz, Pop, het maakt niet uit. Het niveau hangt af van de deelnemers, en er zal alle ruimte zijn voor persoonlijke vragen. De cursus wordt online via Zoom gegeven door Jan Doedens. Een apparaat (mobiel,  tablet, laptop of computer) met microfoon en camera is wel vereiste, het programma ‘Zoom’ is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, u krijgt hier instructies voor. Verder is wel praktisch om pen en papier en een muziekinstrument bij de hand te hebben. De cursus is 8x wekelijks op dinsdag om 16.00u, met uitzondering van de voorjaarsvakantie (23 februari). Elke les duurt een uur. De inschrijving sluit op 6 februari.

kosten
inschrijven